Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paprikasoep met volkorenbrood en hummus
Frisse lente soep van paprika
Voorbereiding:
2
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
17
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
ui
grote
1
teen
knoflook
4
paprika’s in verschillende kleuren
rood, geel en oranje
1
klontje
boter
7
gr
peterselie
vers
1
bosui
½
l
water
½
tl
sambal
2
el
bouillonpoeder
100
gr
crème fraîche
4
dikke plakken volkorenbrood
4
el
hummus
Zo maak je het
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
Snijd de paprika's in blokjes en verwijder de zaadlijsten en de steeltjes.
Fruit de ui en knoflook met een beetje roomboter in een soeppan.
Doe de paprika in de pan en bak deze 5 minuten mee.
Snijd ondertussen de peterselie grof, de bosui in ringen en breng ½ liter water met de waterkoker aan de kook.
Voeg de sambal, bouillonpoeder en peterselie toe, schep om en voeg het hete water toe.
Kook de soep 10 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer en roer de creme fraiche er doorheen.
Serveer de soep met de bosui, crème fraîche, het volkorenbrood en hummus.