Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemberkoekjes met zo min mogelijk suiker
Verwarmende gemberkoekjes met slechts 1,2 gram suiker per koekje
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
15
Dit heb je nodig
100
gr
volkoren tarwemeel
75
gr
amandelmeel
50
gr
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
1/2
tl
zout
1
tl
bakpoeder
wijnsteen
2
tl
verse gember
geraspt
30
ml
gembersiroop
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe het tarwemeel en en de amandelmeel in een ruime kom
Voeg het zout en de bakpoeder toe en schep goed door elkaar
Rasp de gember totdat je twee flinke theelepels hebt en voeg toe aan het beslag
Snijd kleine blokjes van de roomboter en voeg samen met de gembersiroop toe
Kneed met je handen tot een mooi deeg
Vorm er ongeveer 15 bolletjes van en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier.
Plaats in het midden van de oven voor 15 minuten, laat afkoelen op een rooster
De koekjes zijn een aantal dagen te bewaren in een afgesloten trommel