Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
De allerlekkerste tapenade maak je zo!
De allerlekkerste tapenade maak je simpel en snel met dit recept
Dit heb je nodig
50
gr
pijnboompitten
150
gr
groene olijven
1/2
rode ui
100
gr
Parmezaanse kaas
1
teen
knoflook
10
gr
peterselie
klein bosje
3
el
olijfolie
extra vergine
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan totdat ze goudbruin zijn
Laat de olijven uitlekken
Pel de rode ui, halveer en snijd een helft in grove stukken
Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken
Pel de teen knoflook
Doe de ingrediƫnten samen met de peterselie en de olijfolie in de keukenmachine
Vermaal totdat je een grove tapenade hebt, zo is hij het lekkerst
Breng hem op smaak met wat vers gemalen peper
Is de tapenade te droog, voeg dan nog wat olijfolie toe
Extra
De tapenade kun je in een afgesloten bakje enkele dagen in de koelkast bewaren