Deze koolhydraatarme curry met bloemkoolrijst is om te smullen!
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 30 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
250grsnijbonen
250grkipdijfilet
1rode ui
1limoen
2elrijstolie
1eltikka masala kruidenpasta
400mlkokosmelk
20grverse peterselie
1/2bloemkoolof 1 kleine
20grcashewnoten
Zo maak je het
Snijd de uiteinden van de snijbonen en snijd ze vervolgens in drieën
Stoom de snijbonen 5 minuten (doe een laagje kokend water in een pan, hang er een vergiet boven met de snijbonen en kook het water 5 minuten met de deksel op de pan)
Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes, de rode ui in halve ringen en de limoen in 4 partjes
Bak de kipfilet en de rode ui 5 minuten met de rijstolie
Voeg de kruidenpasta toe, roer door elkaar en voeg vervolgens de kokosmelk, het sap van 2 partjes van de limoen en de snijbonen toe
Laat 10 minuten zachtjes koken, snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg 2/3 vast toe aan de curry
Snijd de bloemkool in roosjes en vermaal ze in de keukenmachine tot rijstformaat
Bak de bloemkool voor serveren 2 minuten in een droge pan
Serveer de curry en bloemkoolrijst met de verse peterselie, de partjes limoen en de cashewnoten