Laksa, Maleisische currysoep

Verrukkelijke Maleisische currysoep!
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 15 min
Totaal: 30 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr gember vers
  • 1 rode chilipeper
  • 1 courgette
  • 200 ml water
  • 75 gr mihoen
  • 1 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 7 gr bouillonpoeder vegetarisch
  • 15 gr verse koriander
  • 50 gr cashewnoten ongezouten
  • 200 gr taugé

Zo maak je het

  • Schil de ui, snijd hem doormidden en vervolgens in halve ringen
  • Pel de knoflook, snijd hem fijn, schil de gember en snijd ook fijn
  • Snijd de rode chilipeper in ringen en snijd de courgette in blokjes
  • Verwarm ondertussen water in de waterkoker; 200 ml voor de soep en nog flink wat voor het koken van de mihoen
  • Bak de ui, gember, knoflook en bijna alle chilipeper 5 minuten in een soeppan met een beetje olijfolie
  • Kook ondertussen de mihoen in 2 minuten zacht, giet de mihoen af en spoel hem af met koud water
  • Doe de courgetteblokjes in de soeppan en verwarm ze even mee
  • Voeg de currypasta toe, bak deze even aan en roer de currypasta vervolgens door de ingrediënten
  • Voeg de kokosmelk, de bouillonpoeder en 200 ml heet water toe en verwarm de soep
  • Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander en snijd ze grof, snijd de cashewnoten in grove stukken
  • Voeg de mihoen en bijna alle taugé aan de soep toe en roer alles even door
  • Schenk de soep in twee flinke kommen en garneer hem met de rest van de taugé, de verse koriander, de rest van de chilipeper en de gehakte cashewnoten