Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luxe herfst stamppot met hertenbiefstuk
Haal de herfstsmaken in huis met deze heerlijke stamppot
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
400
gr
Boerenkool
500
gr
Zoete aardappel
400
gr
Hertenbiefstuk
1
el
Mosterd
mild
50
gr
Walnoten
1
scheutje
Olie
20
gr
Roomboter
Peper en zout
naar smaak
Zo maak je het
Breng 1 liter water aan de kook in een ruime pan
Doe hier de boerenkool in en kook voor 20 minuten
Schil ondertussen de zoete aardappel, snijd in stukken en plaats op de boerenkool
Verhit olie in een gril of koekenpan voor het bakken van de hertenbiefstuk
Bestrooi de hertenbiefstuk met peper
Voeg de helft van de roomboter toe en schroei de biefstuk om en om dicht
Draai het vuur laag en bak de biefstuk in ongeveer 2-3 minuten per kant mooi medium
Haal de biefstuk uit de pan en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie
Giet het water van de boerenkool en de zoete aardappel af zodra de 20 minuten voorbij zijn
Voeg peper en zout toe, de mosterd en de rest van de roomboter
Stamp met een stamper een stamppot (leuke zin) van de boerenkool
Verkruimel de walnoot en schep er door
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en serveer bij de stamppot