Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mandarijnen cakes
Een voedzame snack voor in de herfst: met mandarijnen en chocola :-)
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
8
Dit heb je nodig
125
gr
Havermout
75
gr
Amandelmeel
1
tl
Koekkruiden
25
gr
Gebroken lijnzaad
1
snuf
Zeezout
40
gr
Walnoten
ongezouten
50
gr
Pure chocolade
70%
3
Mandarijnen
150
ml
Sinaasappelsap
1
Ei
1
Banaan
50
gr
Roomboter
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de havermout, het amandelmeel, de koekkruiden, het gebroken lijnzaad en zout in een kom
Snijd de walnoten en pure chocolade in grove stukjes
Snijd de schil van de mandarijnen en snijd ze vervolgens in stukjes, verwijder pitten
Pers de sinaasappels uit en smelt de roomboter
Prak de banaan tot moes en meng deze met de roomboter, het ei en de sinaasappelsap
Giet dit mengsel in de kom en meng alles door elkaar
Voeg de mandarijnenstukjes, walnoten en chocolade toe en verdeel goed
Schep het beslag in een ovenschaal en bak in 35-40 minuten gaar in de oven