Heerlijk vegetarisch gerecht gemaakt met de HelloFresh foodbox
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 30 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
170grparelgerst
1ui
2tenenknoflook
1courgette
200grbroccoli
40grwalnoten
200grchampignonsof paddenstoelenmix
2takjestijmvers
500mlgroentebouillon
1elroomboter
1elbalsamicoazijn
peper en zoutnaar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de broccoli en courgette. Bereid de bouillon in een andere pan met deksel en voeg de parelgerst toe. Kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de breedte in drie gelijke stukken per persoon. Verwijder de zaadlijsten van de courgette met een lepel zodat er een kuipje ontstaat. Snijd de zaadlijsten klein en bewaar apart. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Hak de walnoten fijn.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 – 3 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de zaadlijsten en champignons of paddenstoelenmix toe en bak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de courgette-kuipjes en de broccoli 4 – 5 minuten in de grote pan met deksel op middellaag vuur. Giet daarna af, leg de courgette op een schone theedoek en laat de broccoli in de pan uitstomen.
Plaats de courgettekuipjes op een bakplaat met bakpapier en vul met champignonmengsel. Bestrooi met de helft van de walnoten en de helft van de geitenkaas. Bak 10 minuten in de oven.
Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Bewaar 1 roosje broccoli per persoon. Meng de broccoli, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas met de parelgerst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelgerst over de borden, serveer met 3 courgettekuipjes per persoon en garneer met 1 roosje broccoli per persoon en de overige walnoten en tijm.