Een snelle kippensoep voor als je gezond wilt eten maar niet veel tijd hebt
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 10 minmin
Totaal: 20 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
1/2Broccoli
1Puntpaprikarode of gele
2Tomaten
1Ui
275grKippendijfilet
Roomboter of olijfolie
1lWater
1Bouillonblokje
1teenKnoflook
Grove peper en zoutnaar smaak
Zo maak je het
Vul de waterkoker met 1 liter water en zet aan
Snijd de broccoli in roosjes, de tomaten, paprika en ui in grove stukken
Snijd de kippendijfilet in stukjes
Bak de ui in een beetje roomboter, olijfolie of een beetje van beide, kort aan
Giet het hete water erbij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook
Voeg de kip en de gesneden groente toe, pel de knoflook, pers hem uit en voeg direct toe
Laat de soep zachtjes 10 minuten koken, totdat de kip en groenten gaar zijn
Voeg naar smaak peper en zout toe (je kunt er ook voor kiezen om twee bouillonblokjes te gebruiken, maar door later peper en zout toe te voegen laat je het aan de eter zelf over)