Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortel en biet uit de oven
Lekker veel groente met dit recept. Biet en wortel met verse rozemarijn en knoflook
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
rode biet
voorgekookt
500
gr
Wortel
6
tenen
Knoflook
2
takjes
Rozemarijn
2
el
Olijfolie
2
el
Balsamicoazijn
Peper en zout
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden
Vul de waterkoker of zet een pan met water op het vuur
Schil de wortel en snijd deze in stukken, kook de wortel in 5 minuten beetgaar en laat uitlekken
Snijd de bietjes in blokjes en doe ze in een ovenschaal
Voeg de wortel toe en de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout
Strip de blaadjes van de rozemarijn, hak ze fijn en voeg ze toe
Pel de tenen knoflook en voeg ook toe
Schep alles goed door elkaar en plaats in de oven voor 30 minuten (tussendoor even omscheppen)