Heerlijk koolhydraatarm brood met lijnzaad, poempoenpitten en zonnebloempitten
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 1 uuruur
Totaal: 1 uuruur10 minmin
Porties: 20
Dit heb je nodig
5Eieren
150grRoomkaas
5elOlijfolie
60grGebroken lijnzaad
60grTarwezemelen
40grWalnoten
1elZonnebloempitten
1elPompoenpitten
1elHennepzaad
15grBakpoeder
30grEiwitpoeder
15grPsyllium-inuline
4elWater
1mespuntjeZout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden
Mix met een garde de eieren, de roomkaas en de olijfolie tot een glad geheel
Hak de walnoten fijn en voeg ze samen met de rest van de ingrediënten toe
Schep met een lepel alles door elkaar en giet het beslag in de cakevorm
Plaats in het midden van de oven voor 60 minuten
Laat afkoelen op een rooster
Extra
Een portie bestaat uit twee plakjes. Beleg met zelfgemaakte tonijnsalade, kaas met tomaat en komkommer, of pindakaas. Voor dit recept hebben we een siliconen cake vorm gebruikt van Dr. Oetker van 24x10,5 cm.