Een plakje amandelcake met stukjes pure chocolade, hmmmm!
Voorbereiding: 15 minmin
Bereiding: 1 uuruur5 minmin
Totaal: 1 uuruur20 minmin
Porties: 10
Dit heb je nodig
3Appels
50grVerse dadels
50grGedroogde vijgen
50grPecannoten
55grPure chocolade86% cacao
3Eieren
150grAmandelmeel
1/2tlZout
1tlBakpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden
Schil de appels, snijd ze doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukken
Ontpit de dadels en snijd de steeltjes van de vijgen
Vermaal de appel, dadels en vijgen in een keukenmachine en doe het mengsel in een schaal
Hak de pecannoten grof en de chocolade in kleine stukjes
Klop de eieren luchtig en meng dit door het appelmengsel
Voeg het amandelmeel, zout, bakpoeder, de noten en chocolade toe aan het appelmengsel en meng goed door elkaar
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en schep daar het beslag in, verdeel goed
Bak de cake in 65 minuten gaar in de oven (let er op dat de bovenkant niet te donker kleurt. Leg er al het nodig is een velletje aluminiumfolie overheen voor de laatste 10 minuten)
Til de cake uit het bakblik met het bakpapier en laat afkoelen op een rooster