Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Healthy tortilla's gevuld met gehakt
Healthy tortilla's gemaakt van ei en kruidenroomkaas
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
6
Dit heb je nodig
Voor de tortilla's
4
Eieren
100
gr
Kruidenroomkaas
1/4
tl
Cayennepoeder
1
snuf
Zeezout
Roomboter
om in te bakken
Voor de vulling
1/2
Rode ui
3
Trostomaten
300
gr
Rundergehakt
150
gr
Mais
Peper
naar smaak
2
handjes
Rucola
Voor de saus
6
el
Griekse yoghurt
1
limoen
voor het sap
3
takjes
Koriander
vers
Zo maak je het
Meng de ingrediënten voor de tortilla's in een keukenmachine
Bak 6 kleine tortilla's met het mengsel met een klein beetje roomboter aan beide kanten lichtbruin, draai voorzichtig om met een flexibele spatel
Snipper ondertussen de rode ui, snijd de trostomaten in blokjes
Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, knijp de limoen erboven uit en klopt het sap door de yoghurt
Rul het gehakt en verwijder het vet
Schep de ui, tomaten en mais door het gehaktmengsel en voeg naar smaak peper toe en eventueel een beetje zout
Leg in elke tortilla een beetje rucola, schep er wat van het gehaktmengsel in en maak af met een lepel saus en wat blaadjes koriander
Extra
Leg de tortilla's dicht tegen elkaar aan zodat ze niet openvallen, of houd ze dicht met een prikker