Dit recept is goed voor ongeveer 25 tot 30 walnoot koekjes
Voorbereiding: 15 minmin
Bereiding: 30 minmin
Totaal: 45 minmin
Porties: 25
Dit heb je nodig
200grWalnoten
250grHavermout
1elKoekkruiden
2tlBakpoeder
2Bananen
100grRozijnen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Hak de walnoten fijn in de keukenmachine
Doe ze in een ruime kom en voeg er de havermout, kruiden en bakpoeder aan toe
Pel de bananen en stop ze samen met de rozijnen in de keukenmachine, maal ze fijn tot een dikke pasta
Giet de pasta in de kom en kneed met je handen tot een mooi beslag
Leg een vel bakpapier op de bakplaat
Rol balletjes van het beslag van ongeveer 2,5 centimeter, leg ze op de bakplaat en druk ze plat zodat er een koekje ontstaat.
Bak de koekjes 10 minuten op 200 graden, draai de koekjes daarna om en bak nogmaals 10 minuten op 200 graden. Haal de koekjes van de bakplaat en leg ze op een ovenrooster. Draai de temperatuur terug naar 150 graden en bak de koekjes nogmaals 10 minuten op het rooster met de ovendeur een klein stukje open.
Laat de koekjes afkoelen op het rooster buiten de oven.
Extra
Je kunt de koekjes, nadat ze zijn afgekoeld, in een afgesloten trommel goed bewaren