Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pecankoekjes recept
Een heerlijke traktatie: zelf gemaakte pecankoekjes
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
9
Dit heb je nodig
100
gr
Amandelmeel
30
gr
Kokosmeel
2
snufjes
Zeezout
1/2
tl
Kardemompoeder
1
Banaan
2
Eieren
25
gr
Kokosolie
165
gr
Pecannoten
10
Dadels
Medjool, vers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng het amandelmeel, kokosmeel, een snufje zeezout en de kardemompoeder in een schaal
Prak de banaan tot moes, kluts de eieren erdoor, smelt de kokosolie en voeg toe
Doe het bananenmengsel bij de meel en kneed er een deeg van
Smeer een ovenschaaltje in met wat kokosolie en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem, plaats voor 15 minuten in de oven
Vermaal 150 gram van de pecannoten in een keukenmachine en doe ze in een kom
Ontpit de dadels en vermaal ze in een keukenmachine
Doe ze bij de noten, voeg een snufje zeezout toe en kneed de noten helemaal door de dadelpasta, zodat je een stevige bal krijgt
Leg deze val op een vel bakpapier, leg daar nog een vel bakpapier op en druk de bal uit tot het formaat van de ovenschaal
Haal de bodem uit de oven, leg de pecandadelplak erop en druk goed aan
Bak de pecankoek in 20 minuten af
Laat de pecankoek afkoelen, leg even in de koelkast. Snijd de koek vervolgens in vierkante pecankoekjes. Schep ze er voorzichtig uit
Bewaar de pecankoekjes in een afgesloten bakje in de koelkast