Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Torentje van guacamole en rode biet
Een simpel, voedzaam en lekker voorgerecht voor de feestdagen
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
1/2
Rode ui
2
Avocado
1
snuf
Zeezout
1/2
tl
Djinten
komijnzaad - 1/2 theelepel (kan ook zonder)
1
Limoen
250
gr
Rode biet
voorgekookt
100
gr
Geitenkaas
vers
40
gr
Pijnboompitten
4
plakjes
ontbijtspek
1
el
Balsamico azijn
paar druppels per bord
Zo maak je het
Snipper de rode ui, snijd de avocado's doormidden tot aan de pitten en lepel het vruchtvlees eruit, doe in een kom en prak fijn
Voeg het zeezout en de djinten eraan toe, snijd de limoen doormidden en knijp het sap uit boven de schaal
Meng alles goed door elkaar
Snijd de bieten in kleine blokjes, leg de kookringen op vier borden en verdeel de bietenblokjes over de ringen
Verdeel het avocado mengsel over de bieten
Verkruimel de geitenkaas over het bietenmengsel en druk zachtjes aan, plaats de borden in de koelkast (zo worden de torentjes steviger)
Bak de pijnboompitten in een droge pan onder continu omschudden lichtbruin
Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden en bak ze uit in de pan, leg ze op een velletje keukenpapier
Haal de borden uit de koelkast, verwijder eventueel wat bietensap met een stukje keukenpapier en til de ring voorzichtig omhoog
Strooi de pijnboompitjes over de borden, voeg wat druppels balsamico toe en leg op elk torentje twee plakjes uitgebakken spek
Extra
Gebruik kookringen om mooie en stevige torentjes te maken