Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Farro salade met spinazie en granaatappel
Een heerlijke salade met het favoriete graan van Italië: farro.
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
100
gr
Farro
320
ml
Water
50
gr
Spinazie
2
el
Olijfolie
extra vergine
1
el
Appelazijn
1/2
Granaatappel
1
Tomaat
1/2
Rode ui
3
takjes
munt
vers
3
takjes
koriander
vers
30
gr
Walnoten
ongezouten
Zeezout
naar smaak
Peper
naar smaak
Zo maak je het
Doe de farro en het water in een pan en breng aan de kook, kook de farro 10 minuten, totdat het water is opgenomen
Doe de spinazie in een schaal en schep de olijfolie en appelazijn er doorheen
Snijd een granaatappel doormidden en houd een helft boven een hoge schaal, sla met een pollepel op de schil zodat de pitjes eruit vallen
Snijd de tomaten in blokjes, snipper de halve ui en snijd de munt en korianderblaadje klein
Schep de warme farro door de spinazie en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe
Maak de farro salade op smaak met zeezout en grove peper uit de molen
Extra
Gebruik een goede smaakvolle extra vergine olijfolie voor je salades, lekker en gezond!