Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse tomatensoep met rozemarijn
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
5
kg
Tomaten
3
tenen
Knoflook
3
Uien
3
takjes
rozemarijn
vers
350
ml
Water
2
el
Bouillonpoeder
1
el
Olijfolie
Zo maak je het
Breng een pan met water aan de kook
Kerf de tomaten kruislings in en leg ze in het kokende water totdat de huid gaat omkrullen
Doe de tomaten vervolgens in een bak met koud water
Je kunt nu het velletje gemakkelijk verwijderen
Snipper de ui en fruit deze op matig vuur
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, verwijder het harde gedeelte van het steeltje
Snijd de knoflook fijn, haal de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn
Doe de knoflook, de rozemarijn en de tomaten bij de ui en schep alles door elkaar
Bak voor 2 minuten op matig vuur
Voeg het water en de boullionpoeder toe, breng aan de kook, en kook voor 10 minuten met de deksel van de pan
Pureer met een staafmixer totdat de grote stukken eruit zijn en je een mooie en stevige soep hebt