Meng amandelmeel, kokosmeel, kaneel, bakpoeder, kardemom en zeezout in een grote schaal
Pel de bananen, prak ze en kluts de eieren er doorheen
Snijd de sinaasappel doormidden, pers het sap eruit, verwijder pitjes en giet het sap bij het ei-banaanmengsel
Smelt de kokosolie en de roomboter 20 seconden in de magnetron en voeg dit ook toe aan het mengsel
Giet het mengsel nu in de grote kom en kneed een deeg van het beslag
Verwijder de pitten uit de dadels en hak ze in kleine stukjes, hak ook de walnoten in kleine stukjes
Schil de wortelen en rasp ze
Kneed de stukjes dadel, de walnoten en de wortel gelijkmatig door het deeg
Vet een (flexibele) taartvorm in en doe het deeg erin, verdeel goed
Bak de taart in 40 - 45 goudbruin en gaar in de oven, een satéprikker moet er droog uitkomen
Maak ondertussen de topping:
knijp de limoen uit en roer het sap door de mascarpone, bewaar dit in een afgedekt schaaltje in de koelkast
Laat de taart helemaal afkoelen (gebruik je een flexibele vorm, haal hem er dan voorzichtig uit met behulp van een snijplank waarop je de taart laat vallen en laat de taart afkoelen op een rooster) en besmeer hem daarna met de topping
Rasp eventueel nog een kleine wortel en strooi dit over de topping, of beleg de topping met een paar walnoten