Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata met pompoen | Herfstrecept
Bereiding:
1
uur
uur
Totaal:
1
uur
uur
Porties:
4
Dit heb je nodig
2
kg
Pompoen
1
ui
1
Rode paprika
6
Eieren
4
el
Kwark
1
mespuntje
Komijn
2
el
Olijfolie
1
tl
Kurkuma
1
el
Kaneel
1
takje
rozemarijn
vers
1
teen
Knoflook
Peper en zout
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de pompoen, snijd hem doormidden en lepel het vruchtvlees met de pitten eruit
Snijd het vruchtvlees in blokjes van maximaal 1,5 x 1,5 cm
Snipper een ui en bak deze glazig in de olijfolie
Voeg de pompoen toe en bak totdat deze beetgaar is (verschilt per pompoen, ongeveer 15 minuten)
Voeg ondertussen de komijn, kaneel, kurkuma, peper en zout toe
Als de pompoen gaar is haal je de pan van het vuur
Snipper de knoflook, hak de blaadjes van de rozemarijn fijn en voeg toe aan de pompoen
Pak een siliconen taartvorm en doe daar de pompoen in
Klop de eiren los met de kwark en giet het over de pompoen
Verdeel het mengsel over de taartvorm
Snijd de paprika in ringen en verdeel over de pompoen
Plaatst in de oven voor ongeveer 35 minuten totdat al het ei gestold is