Lijnzaadcrackers recept voor gezonde crackers van lijnzaad
Bereiding: 1 uuruur
Totaal: 1 uuruur
Porties: 12
Dit heb je nodig
150grGebroken lijnzaad
30grSesamzaad
60grZonnebloempitten
60grPompoenpitten
200mlWater
1tlZout
Zo maak je het
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom
Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat
Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier (ik heb er een vel bakpapier bovenop gelegd en vervolgens met een deegroller uitgerold tot een gelijkmatige laag)
De laag mag niet dikker zijn dan 3-4 millimeter
Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten
Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in crackerformaat
Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier af (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai ze om
bak de crackers nogmaals 25 minuten op 180 graden. Blijf er de laatste 10 minuten even bij om in de gaten te houden of ze niet te donker worden