Lijnzaadcrackers recept voor gezonde crackers van lijnzaad

Bereiding: 1 uur
Totaal: 1 uur
Porties: 12

Dit heb je nodig

  • 150 gr Gebroken lijnzaad
  • 30 gr Sesamzaad
  • 60 gr Zonnebloempitten
  • 60 gr Pompoenpitten
  • 200 ml Water
  • 1 tl Zout

Zo maak je het

  • Doe alle droge ingrediĆ«nten bij elkaar in een grote kom
  • Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier (ik heb er een vel bakpapier bovenop gelegd en vervolgens met een deegroller uitgerold tot een gelijkmatige laag)
  • De laag mag niet dikker zijn dan 3-4 millimeter
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten
  • Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in crackerformaat
  • Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier af (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai ze om
  • bak de crackers nogmaals 25 minuten op 180 graden. Blijf er de laatste 10 minuten even bij om in de gaten te houden of ze niet te donker worden
  • Laat de crackers op een rooster afkoelen