Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini pizza's van aubergine
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1 1/2
Aubergine
4
Olijfolie
Peper uit de molen
naar smaak
1
snufje
Zeezout
140
gr
Tomatenpure
1
teen
Knoflook
1
Rode ui
1
el
oregano
gedroogd
150
gr
Mais
1/2
Spaanse peper
100
gr
Mozzarella
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik
Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier
Bestrooi ze met wat zout en peper en plaats ze voor 15 minuten in de oven
Snipper ondertussen de rode ui, snijd de rode peper fijn en laat de mais uitlekken
Fruit het uitje in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatenpuree, de Spaanse peper, een uitgeperste teen knoflook en de oregano toe
Haal de pan van het vuur en schep de mais door de saus
Verdeel de saus over de aubergineplakken zodra ze zacht genoeg zijn
Strooi de geraspte kaas erover en plaats voor 3-5 minuten onder de grill totdat de kaas goudbruin kleurt