Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgette pasta met champignons en avocadosaus
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
Courgette
150
gr
Cherrytomaatjes
200
gr
Kastanje champignons
1
Avocado
1/2
limoen
voor het sap
50
gr
Pijnboompitten
5
blaadjes
munt
vers
2
el
Olijfolie
extra vergine
1
teen
Knoflook
1
snuf
Zeezout
1
klontje
Roomboter
Zo maak je het
Snijd de courgette in spaghetti sliertjes
Snijd de champignons in plakken en de cherry tomaatjes doormidden
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schillen
Doe het vruchtvlees samen met de limoensap, pijnboompitten, munt, olijfolie, knoflook en het zeezout in een keukenmachine en vermaal dit tot een saus
Smelt een beetje roomboter in een pan en bak de champignons 3 minuten, voeg daarna de tomaatjes toe en bak ze 2 minuten mee
Blancheer ondertussen de courgette slierten kort
Giet de courgette slierten af, schep de saus er doorheen en voeg de champignons en de tomaatjes eraan toe