Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde knoflook tomaten van de BBQ
Lekker om te serveren bij een stuk gegrild vlees
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
6
tomaten
roma
2
tenen
Knoflook
6
takjes
tijm
vers
4
el
Olijfolie
1
snufje
Zeezout
45
gr
jonge kaas
geraspt
Zo maak je het
Was de tomaten en snijd ze in de lengte doormidden
Pers de knoflooktenen uit met een knoflookpers en meng dit in een schaaltje met de blaadjes van de takjes tijm, de olijfolie en het zeezout
Voeg de geraspte kaas eraan toe
Grill de tomaten met de opengesneden kant naar beneden op de barbecue totdat je bruine streepjes ziet
Draai de tomaten in en besmeer ze voorzichtig met het knoflook-kaasmengsel, als er olijfolie op de kolen komt, kan dit voor vlammen zorgen
Grill de tomaten zo nog een paar minuten zodat de tomaat en de kaas zacht wordt