Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
3
Dit heb je nodig
200
gr
gehakt
rund
300
gr
Mais
300 gram
310
gr
Rode kidneybonen
310 gram
200
gr
Trostomaten
1
blik
Tomatenblokjes
450
gr
Zoete aardappel
1
Rode ui
1
teen
Knoflook
200
gr
Crème fraîche
75
gr
Jonge kaas
geraspt
1
tl
Chilipoeder
1
tl
Kerriepoeder
Peper
naar smaak
Zeezout
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes
Spoel de aardappelplakjes af en kook ze drie minuten met een beetje zeezout
Laat de kidneybonen en de mais uitlekken in een vergiet
Snijd de ui in halve ringen en bak deze samen met het gehakt
Snijd ondertussen de knoflook fijn
Giet eventueel vet van het gehakt af en voeg de tomatenblokjes uit blik en de knoflook toe, laat dit drie minuten zachtjes pruttelen
Snijd ondertussen de trostomaten in blokjes
Hussel alle ingrediënten behalve de aardappelplakjes en de geraspte kaas door elkaar en maak het op smaak met peper en zeezout
Doe de helft van het mengsel in een ovenschaal
Leg hier de helft van de aardappelplakjes op en schep nu de rest van het mengsel in de schaal
Leg de andere helft aardappelplakjes erop, strooi de geraspte kaas er overheen en strooi nog een klein beetje chilipoeder over de kaas
Plaats de ovenschotel 20 minuten in de oven en zet eventueel de laatste vier minuten de grillstand van de oven aan voor een knapperig korstje