Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
50
min
min
Totaal:
1
uur
uur
5
min
min
Porties:
3
Dit heb je nodig
250
gr
Sperziebonen
500
gr
Zoete aardappel
200
gr
trostomaten
zoet
1
teen
Knoflook
250
gr
Zalmmoot
MSC keurmerk
200
gr
Crème fraîche
2
el
peterselie
vers
1/2
el
tijm
gedroogd
1/2
Peper
1
snuf
Zeezout
100
gr
jonge kaas
geraspt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een waterkoker met water, zet aan
Dop de sperziebonen en blancheer ze in het hete water voor 4 minuten
Schil de zoete aardappel en snijd in zo dun mogelijke plakjes (een keukenmachine is hier erg handig voor)
Snijd de trostomaten in partjes en de knoflook fijn
Snijd de zalmmoot in kleine blokjes
Meng alle ingrediënten, behalve de geraspte kaas, met elkaar in een schaal
Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er overheen
De ovenschotel moet ongeveer 50 minuten in de oven, Maar de exacte tijd hangt af van de dikte van je zoete aardappelplakjes