Ovenschotel met zalm en zoete aardappel

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 50 min
Totaal: 1 uur 5 min
Porties: 3

Dit heb je nodig

  • 250 gr Sperziebonen
  • 500 gr Zoete aardappel
  • 200 gr trostomaten zoet
  • 1 teen Knoflook
  • 250 gr Zalmmoot MSC keurmerk
  • 200 gr Crème fraîche
  • 2 el peterselie vers
  • 1/2 el tijm gedroogd
  • 1/2 Peper
  • 1 snuf Zeezout
  • 100 gr jonge kaas geraspt

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een waterkoker met water, zet aan
  • Dop de sperziebonen en blancheer ze in het hete water voor 4 minuten
  • Schil de zoete aardappel en snijd in zo dun mogelijke plakjes (een keukenmachine is hier erg handig voor)
  • Snijd de trostomaten in partjes en de knoflook fijn
  • Snijd de zalmmoot in kleine blokjes
  • Meng alle ingrediënten, behalve de geraspte kaas, met elkaar in een schaal
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er overheen
  • De ovenschotel moet ongeveer 50 minuten in de oven, Maar de exacte tijd hangt af van de dikte van je zoete aardappelplakjes