Biefreepjes met groente en cashewnoten

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 200 gr Broccoli
  • 150 gr Sperziebonen
  • 200 gr Oesterzwammen
  • 25 gr gember vers
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1 teen Knoflook
  • 1 klontje Roomboter
  • 250 gr Biefstuk liefst biologisch
  • 50 gr Cashewnoten ongezouten
  • Zout
  • 150 gr Cottage cheese

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker met water en zet aan
  • Snijd de broccoli in roosjes en dop de boontjes
  • Blancheer de broccoli en de boontjes 4 minuten in een pan met het kokende water op middelhoog vuur
  • Snijd ondertussen de oesterzwammen in grove reepjes, schil de gember en snijd fijn, snijd de knoflook fijn, Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes, spoel even af en snijd de halve peper fijn
  • Giet de broccoli en boontjes af als ze klaar zijn en laat even uitlekken in een vergiet
  • Bak de oesterzwammen in een klontje roomboter 2 minuten
  • Snijd ondertussen de biefstuk in reepjes
  • Voeg de gember, knoflook, peper en wat zout toe en bak 1 minuut mee
  • Voeg de biefstuk toe, bak 1 minuut mee
  • Voeg de sperziebonen, broccoli en cashewnoten toe en bak nog 1 minuut mee
  • Let op: bak de biefstuk niet te lang, dan worden de reepjes taai, medium is perfect
  • Serveer de biefreepjes met een schepje cottage cheese