Broccoli soep

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 4

Dit heb je nodig

  • 1 scheutje Olijfolie
  • 400 gr Broccoli
  • 1 Prei - 1
  • 1 teen Knoflook
  • 1 l Water
  • Bouillon voor hoeveelheid water
  • 5 gr munt vers
  • Verse peper naar smaak
  • Mascarpone naar smaak
  • Gorgonzola naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de prei in ringen, was goed
  • Snijd de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers)
  • Bak de prei en knoflook met een beetje olijfolie aan in een soeppan, ongeveer 3 minuten
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en vul de waterkoker met een liter water
  • Voeg de broccoli roosjes, de bouillon, het water en de peper toe aan de soep, zet het vuur hoog
  • Laat de soep 5 minuten koken (zonder deksel op de pan)
  • Haal de munt van de takjes en voeg ook toe
  • Na 5 minuten haal je de soep van het vuur, giet de soep in een blender en mix voor een goed glad resultaat (anders is het even stoeien met de staafmixer om de broccoli's te pureren)
  • Serveer de soep met een beetje gorgonzola en mascarpone (wij hadden een stukje gorgonzola mascarpone gecombineerd gevonden bij de verse kazen in de supermarkt)