Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ui-prei soep met glutenvrij kaasbrood van Schär
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
600
gr
Uien
40
gr
Roomboter
3
Preien
2
tenen
Knoflook
1
pak
Dr Schar ciabatta
2
l
Water
Bouillonpoeder
1
tl
chilivlokken
gedroogd
150
gr
Oude geitenkaas
1
Avocado
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de uien in ringen en bak ze 10 minuten in een soeppan met de roomboter
Snijd de prei in ringen in was ze goed
Snijd de knoflook fijn
Bevochtig tussendoor de ciabatta's en plaats ze voor 10 minuten in de oven
Bak nu de prei en knoflook 3 minuten mee
Vul ondertussen de waterkoker met 2 liter water en zet aan
Giet het hete water in de soeppan, voeg de bouillonpoeder en chilivlokken toe en kook de soep 5 minuten
Rasp ondertussen de oude geitenkaas
Snijd de afgebakken broodjes doormidden en leg ze klaar (laat de oven aan staan, zet vast op de grilstand)
Snijd de avocado doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en voeg toe aan de soep
Gebruik een staafmixer om de soep iets fijner te maken en de avocado goed te verdelen
Schep nu een portie soep in vier ovenbestendige soepkommen, leg een halve ciabatta op elk soepbord en strooi er geitenkaas overheen
Plaats de soepborden voor ongeveer 5 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten en knapperig is - blijf erbij want het kan heel snel gaan!