Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde broccoli salade
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Broccoli
1/2
Rode ui
1
teen
Knoflook
30
gr
cashewnoten
ongezouten
20
gr
Pijnboompitten
2
el
Olijfolie
1
el
Appelciderazijn
Peper en zout
naar smaak
Zo maak je het
Snijd het onderste gedeelte van de stam van de broccoli weg
Snijd of pluk vervolgens kleine roosjes, snijd de grotere in tweeën of in drieën
Houd je nog stammetjes over, snijd deze dan in dunne plakjes
Stoom de broccoli kort zodat deze lekker knapperig blijft en laat de broccoli uitlekken
Giet in een kom de olijfolie en de appelciderazijn
Snipper het uitje en pers de knoflook uit, voeg toe aan de dressing
Maal in een keukenmachine (of hak met een mes) de cashewnoten en pijnboompitjes grof
Zet een pan op hoog vuur en rooster hierin, onder continue beweging, de pitjes en noten goudbruin
Voeg de uitgelekte en afgekoelde broccoli toe aan de dressing en hussel alles goed door elkaar
Voeg de geroosterde nootjes toe en breng op smaak wat een klein beetje peper en zout