Lasagne maar dan compleet anders. Leuk voor de afwisseling!
Voorbereiding: 15 minmin
Bereiding: 15 minmin
Totaal: 30 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
500grCourgette
Peper naar smaak
Zout naar smaak
Olijfolie
240grTonijn uit blik
1Rode paprika
1Spaanse peper
12Zwarte olijven
4plakkenJonge kaas
3Zongedroogde tomaatjes
2tenenKnoflook
20grParmezaanse kaas
Zo maak je het
Snij de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik en smeer ze in met olijfolie
Gril de plakken in een grillpan in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin en een beetje zacht, wees niet te zuinig met de olijfolie en bestrooi de plakken in de pan met peper en zout
Leeg het blikje tonijn met de zonnebloemolie of olijfolie uit het blikje in een schaal of kom
Snijd de olijven en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, snijd de knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de Spaanse peper fijn (verwijder de pitjes)
Meng de gesneden ingrediënten met de tonijn
Gebruik een kleine ovenschaal en beleg de bodem met 1/3 van de courgette, schep de helft van het tonijnmengsel er overheen, beleg met 2 plakken kaas
Beleg weer met 1/3 van de courgette, de rest van het tonijnmengsel en 2 plakken kaas, sluit af met de rest van de courgette
Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit over de lasagne