Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Portobello met ei
Koolhydraatarm ontbijten? Probeer eens dit recept met ei en portobello
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
Portobello's
2
Eieren
50
gr
Parmezaanse kaas
1
tl
Italiaanse kruiden
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vul de waterkoker met water en zet hem aan
Zet een steelpan op het fornuis
Snijd de steeltjes uit de portobello's en leg ze op de bolle kant in een ovenschaal
Vul de steelpan met het kokende water, houd het vuur middelhoog maar laat het water niet borrelen
Breek een ei boven een klein schaaltje
Maak met een garde een draaikolk in het water in de steelpan en giet het ei in de kolk, laat hem drie minuten koken
Herhaal dit met het tweede ei
Leg de gepocheerde eieren in de portobello's
Rasp de Parmezaanse kaas en meng hier de Italiaanse kruiden en wat peper en zout doorheen
Verdeel de kaas over de portobello's
Plaats de portobello's 15 minuten in de oven
Extra
Je kunt dit gevulde portobello recept ook als lunch of bijgerecht eten