Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlof salade met appel en kaneel
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
stronken
Witlof
2
Appels
1
Spaanse peper
100
gr
Rozijnen
10
gr
Peterselie
vers
1
tl
Kaneel
Voor de dressing
3
el
Yoghurt
volle
1
el
Olijfolie
1
tl
Kaneel
1/2
tl
Knoflookpoeder
Peper
naar smaak
Zo maak je het
Snij de witlof doormidden, verwijder de harde kern en snij in stukjes
Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en zaadlijsten, spoel hem af en snij de peper in kleine stukjes
Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes
Snij de peterselie klein
Meng de witlof, appel, rozijnen, Spaanse peper en peterselie in een schaal
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje en roer door de salade
Verdeel de salade over twee borden en strooi en nog een beetje kaneel overheen