Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Winter recept | Ovenschotel met kruidnagel en kaneel
Voorbereiding:
35
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
250
gr
Gehakt
rund
200
gr
Wortel
100
gr
Kastanjechampignons
2
tenen
knoflook
1
Ui
1
Appel
100
gr
Jonge kaas
geraspt
2
tl
Kaneel
2
Kruidnagels
1
tl
Nootmuskaat
Peper
naar smaak
2
el
Olijfolie
Zo maak je het
Zet een pan met een paar cm water op het vuur
Snij de wortel en kook deze in 8 minuten totdat ze zacht zijn, laat ze daarna goed uitlekken
Snipper de ui, snij de champignons in plakjes, hak de knoflook fijn
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bak de ui en de knoflook in een koekenpan totdat de uien glazig worden
Voeg het gehakt toe en kort daarna de champignons
Snij de appel in blokjes, hak de kruidnagel fijn of vermaal in een vijzel
Draai het vuur laag zodra het gehakt bijna rul is (niet te gaar bakken want het gaat nog in de oven)
Voeg de kruiden, de appel en de wortel toe aan het gehakt en schep door elkaar
Voeg wat peper toe
Giet het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas
Zet de oven op de gril stand, plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 5 minuten (totdat de kaas goudbruin gekleurd is)