Voeg de tomaatjes, paprikapoeder, peper en zoet toe aan de eieren en mix door elkaar
Bak de prei in een koekenpan met een beetje roomboter 3 minuten aan en voeg toe aan de eieren
Laat de spinazie nu 1 minuut slinken in de pan en voeg ook toe aan het eimengsel, goed mengen
Leg een nieuw klontje roomboter in de koekenpan en giet het eimengsel voorzichtig in de pan op laag vuur (gebruik je een kleine koekenpan, doe dit dan in 2 porties)
Laat het ei 6 minuten bakken, controleer tussendoor even met een spatel of de onderkant van je ei niet te bruin wordt
Pak een grote snijplank, doe 2 ovenwanten aan, legt de snijplank op de pan en draai in één keer de pan om, zodat je ei op de snijplank ligt
Laat je ei nu met de bruine kant naar boven opnieuw in de pan glijden en laat nog ongeveer minuten bakken zodat ook de onderkant lichtbruin is
Herhaal deze truc om je ei mooi uit de pan te krijgen, snij je ei in tweeën en vouw elk partje dubbel op een bord
Serveer met een dot alfalfa, voeg eventueel naar smaak nog wat peper toe