Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip salade met avocado
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
250
gr
Kipfilet
1
Avocado
30
gr
Alfalfa
Voor de kipfilet
2
el
Olijfolie
1
el
Citroensap
1/2
tl
Gemberpoeder
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Voor de dressing
7
gr
koriander
vers
30
gr
Pijnboompitten
1
el
Olijfolie
1/2
tl
Peper
Zo maak je het
Snij de kipfilet in reepjes
Meng de ingrediënten voor de kipfilet in een schaaltje en leg de stukjes kipfilet erin
Bak de kipfilet met de marinade in een pan in 5 minuten gaar en lichtbruin
Bak de pijnboompitten bruin in een kleine pan
Snij ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in plakjes
Snij de koriander fijn
Meng de pijnboompitten met de koriander, olijfolie en peper in een schaaltje
Verdeel de kip en avocado over twee bordjes, druppel de pijnboompitten dressing er overheen
Leg op elk bord een pluk alfalfa