Heerlijke kersttol gemaakt van gezonde ingrediënten
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 45 minmin
Totaal: 55 minmin
Porties: 8
Dit heb je nodig
350grAmandelmeel
2tlBakpoeder
70grRoomboter
1elGeraspte kokos
1Appel
6Eieren
160grRozijnen
50grAmandelen
20grAmandelschaafsel
Voor de spijs
100grAmandelmeel
100grBlanke rozijnen
1tlCitroenschilzest
3elWater
Zo maak je het
Je begint met de spijs. Stop de amandelmeel en blanke rozijnen in een keukenmachine
Was de citroen goed en rasp daar 1 theelepel citroenschil van af. Voeg de citroenschil en 3 eetlepels water toe in de keukenmachine en vermaal het tot één geheel (wij hebben het met de blender gedaan omdat we nog geen keukenmachine hebben, maar het gaat dan iets moeilijker)
Kneed het spijs nog even, maak er een rolletje van en wikkel dit in folie, leg in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Pak nu een kom voor het brood en stop daar de amandelmeel, geraspte kokos en bakpoeder in, roer door elkaar
Schil de appel en rasp de appel vervolgens boven de schaal
Smelt de roomboter 20 seconden in de magnetron, niet te lang want dan ontploft de boter!
Voeg de roonboter en de eieren toe aan de mix en meng met een garde tot een egaal beslag (het is te plakkerig om te kneden)
Leg de amandelen en rozijnen op een plak en hak met een mes in grove stukjes, voeg toe aan de mix en roer erdoor
Vet een bakblik in en vul met de helft van het deeg
Pak de spijsrol uit de koelkast en leg op het deeg (maak de rol wat langer als hij te kort is)
Schep de rest van het deeg over de spijsrol en bestrooi met de geschaafde amandelen, druk de amandelen een beetje aan
Zet de kerststol 45 minuten in de oven
Even af laten koelen, voorzichtig losmaken van het bakblik met een spatel
Smeer het spijs uit over de plakken kerstbrood, of besmeer met een beetje roomboter