Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot andijvie met pompoen
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Pompoen
1
krop
Andijvie
1
el
Kerrie
125
gr
gerookte spekblokjes
1
mespuntje
Nootmuskaat
Peper
naar smaak
Zo maak je het
Was de pompoen en snij hem in tweeën
Schep de zaadjes eruit en snij de pompoen in grote blokken
Leg de pompoen blokken in een pan met ruim water en breng aan de kook
Zodra het water kookt, vuur laag draaien en zachtjes gaar laten worden in ± 8 minuten
Snij ondertussen de andijvie klein en spoel goed uit
Zet een grote hapjespan op het vuur en bak hierin de spekjes
Als de spekjes klaar zijn, voeg je de helft van de andijvie toe, bak mee met de spekjes
Voeg de kerrie toe en bak de andijvie totdat deze geslonken is
Giet de pompoen af zodra deze gaar is en laat goed uitlekken in een vergiet
Doe de pompoen terug in de pan en stamp het tot een puree
Voeg de gebakken en de rauwe andijvie toe en roer erdoor
Breng op smaak met peper en nootmuskaat