Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knolselderijsoep
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
3
Dit heb je nodig
1
Knolselderij
125
gr
Champignons
1
Prei
2
Uien
1
teen
Knoflook
1
tl
Peper
1/2
tl
Nootmuskaat
1
snufje
Zout
6
plakjes
Ontbijtspek
2 per persoon
30
gr
Parmezaanse kaas
1
klontje
Roomboter
Zo maak je het
Schil de knolselderij en snij in blokjes
Was de prei en snij in ringen, snij de champignons in plakjes
Vul de waterkoker met 1 liter water en zet aan
Snij de ui in ringen en de knoflook fijn
Fruit de ui en knoflook in een soeppan met een klontje roomboter ongeveer 5 minuten
Haal de blaadjes rozemarijn van het takje en snij fijn
Voeg de knolselderij, champignons, prei en rozemarijn toe in de soeppan en bak even mee
Voeg het hete water toe en kook 10 minuten, voeg peper, nootmuskaat en een snufje zout toe
Bak ondertussen de plakken spek knapperig en rasp de kaas (tenzij je een zakje geraspte kaas hebt gekocht)
Haal de soep na 10 minuten koken van het vuur en pureer met een staafmixer
Serveer de soep met de plakken spek en de Parmezaanse kaas
Extra
Maak 2 x zoveel knolselderijsoep en vries een paar porties in voor naar je werk of voor een luie zondagavond!