Wist je dat ketoembar ook koriander is? Het zijn de zaadjes die worden vermalen en vervolgens verkocht worden onder de Indonesische naam ketoembar. Maar korianderzaad smaakt wel heel anders dan korianderblad.
Voorbereiding: 25 minmin
Totaal: 25 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
200grGarnalenvoorgekookt
3Preien
1teenKnoflook
1Spaanse peper
1lWater
400mlKokosmelk
2elRode currypasta
6takjesKoriander
10grParmezaanse kaas
1snufjeZout
1klontjeRoomboter
Zo maak je het
Vul de waterkoker met een liter water en zet aan
Snij de prei in ringen en de knoflook fijn, snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en snij fijn, bak met een klontje roomboter en snufje zout aan in een soeppan voor ongeveer 5 minuten
Snij ondertussen de koriander klein en rasp de Parmezaanse kaas
Voeg de currypasta toe in de pan en roer goed
Voeg vervolgens een liter heet water, de garnalen en 3/4 van de gesneden koriander toe
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
Zet de pan terug op het vuur, roer de kokosmelk er doorheen en verwarm nog even
Serveer de soep met verse koriander en Parmezaanse kaas