Oosterse biefstuk met paksoi en sesamzaadjes

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 350 gr Biefstuk 350 gram
  • 1 Paksoi
  • 100 gr Champignons
  • 2 el Olijfolie
  • 4 el Sesamzaadjes

Voor de marinade

  • 2 el Sesamolie
  • 2 el Sojasaus
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Peper vers gemalen
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de marinade
  • Leg de stukken biefstuk in een schaal en giet de marinade er overheen, zet apart
  • Was de paksoi, snij het kontje eraf en snij in kleine stukken
  • Snij de champignons in plakjes
  • Zet een wokpan op het vuur, laat goed heet worden en wok de paksoi en champignons met de olijfolie op hoog vuur voor 5 minuten, steeds omscheppen
  • Zet tegelijkertijd een kleine koekenpan op het middelhoog vuur en bak de biefstuk met de marinade aan iedere kant 1 tot 2 minuten aan, afhankelijk van hoe rood je je biefstuk lekker vindt. Wij bakten beide kanten 1,5 minuut aan, met medium als resultaat. Het hangt ook af van de dikte van je biefstuk
  • Leg de biefstukken op een snijplank, steek er een vork in en snij met een scherp mes de biefstuk in plakjes
  • De paksoi en champignons zijn nu wel klaar, verdeel over twee borden
  • Doop de biefstuk reepjes in de sesamzaadjes en leg ze op de groente