Banaan kokos cake - gezonde snack

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40 min
Totaal: 50 min
Porties: 12

Dit heb je nodig

  • 200 gr Amandelmeel
  • 4 Bananen
  • 60 gr Geraspte kokos
  • 100 gr Gemengde noten ongezouten
  • 1 tl Kaneel
  • 3 Eieren
  • 60 gr Kokosolie of roomboter
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • Roomboter om in te vetten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder, geraspte kokos en het zout in een kom
  • Hak de noten grof met een keukenmes en roer er ook doorheen
  • Smelt de kokosolie 40 seconden in de magnetron en kluts in een aparte schaal met de eieren tot een glad mengsel
  • Schenk dit bij de mix en meng goed
  • Schil de bananen, snij in plakjes en schep voorzichtig door de mix, daarna even voorzichtig kneden tot een deeg
  • Vet een bakblik in (wij gebruiken een cake blik, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep het deeg erin, verdeel goed
  • Zet de cake in de oven voor 40 - 50 minuten en controleer tussendoor even
  • Wil je weten of je cake gaar is? Stop er een sat├ęprikker in, als er stukjes aan de sat├ęprikker blijven kleven is je cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is je cake gaar (de bananen stukjes blijven een beetje nat)
  • Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op op een snijplank of bord
  • Snij de cake in leuke blokjes, smullen maar!