Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktschotel met aubergine en feta
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Aubergine
250
gr
Gehakt
rund
125
gr
Feta kaas
100
gr
Rozijnen
200
gr
jonge kaas
geraspt
2
tl
Kaneel
1/2
Knoflookpoeder
1/2
tl
Peper
1/2
tl
Nootmuskaat
5
el
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Wel de rozijnen in warm water
Snijd de aubergine in plakken van 5 mm
Bak de schijfjes in een koekenpan in de olijfolie goudbruin en leg ze op een bord
Bak vervolgens het gehakt rul
Draai het vuur laag en voeg de feta kaas, gewelde rozijnen (zonder het water) en de kruiden toe
Verwarm even mee en schep het gehaktmengsel dan in een ovenschaal
Verdeel de aubergine plakken over het gehakt en strooi daar de geraspte kaas overheen
Zet de schotel 20 minuten in de oven totdat de kaas lichtbruin en knapperig is