Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse volle tomatensoep met prei
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
l
Bouillon
2
blikjes
Pomodori tomaten
uit blik
5
Preien
5
tenen
Knoflook
200
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
50
gr
Pijnboompitten
Peper
naar smaak
125
ml
Slagroom
1
el
Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de prei in ringen en de knoflook klein
Schenk wat olijfolie in een flinke soeppan en bak hierin de knoflook en de prei
Voeg de tomaten en bouillon toe aan de prei en kook 10 minuten
Bak tussendoor de pijnboompitjes lichtbruin
Pureer de soep met een staafmixer of stop (in kleinere proties) in de blender
Koek de soep nog 10 minuten op middelhoog vuur en roer de slagroom er door
Voeg naar smaak peper toe, serveer met pijnboompitjes en de geraspte parmezaanse kaas