Broccoli taart van amandeldeeg

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Totaal: 40 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 300 gr Broccoli roosjes
  • 100 gr Amandelmeel
  • 4 Eieren
  • 1 el Peterselie vers
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 150 gr jonge kaas geraspt
  • 50 gr Crème fraîche
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet een pan met ruim water op het vuur
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes
  • Meng in een beslagkom de amandelmeel, eieren, peterselie, knoflookpoeder, crème fraîche en wat peper en zout
  • Giet het in een taartvorm (wij gebruiken zo'n rode van siliconen, te koop bij de Blokker)
  • Blancheer de broccoliroosjes kort (1 minuutje) en laat ze goed uitlekken
  • Leg de broccoliroosjes in het taartbeslag
  • Strooi de geraspte kaas er over
  • Plaats in de oven voor 25 minuten