snijd de appel in grove stukken en verwijder het klokhuis, pel de mandarijnen en snijd de bleekselderij ook in grove stukken
doe het fruit samen met de gember, in plakjes, in ongeveer 2 liter water (dit is voldoende als je de soep voor 3 personen maakt, per 3 personen gebruik je uiteindelijk 1 liter van dit water in de soep)
breng aan de kook, snijd de tomaten aan de onderkant kruislinks in en dompel 1-2 minuten in het kokende water
haal de tomaten uit het fruitwater met een schuimspaan en dompel ze in een bak met koud water zodat het vel loslaat, voeg intussen de kipfilet toe aan het fruitwater en laat in 10 minuten gaar koken
verwijder de velletjes van de tomaten en pureer ze met een staafmixer
snijd intussen de bosui in schuine ringen
bak de tomatenpuree aan in een tweede (soep)pan en voeg de bloem toe, meng goed zodat je geen kontjes ziet
voeg de gepureerde tomaten, de azijn, gembersiroop en peper en zout naar smaak toe
haal de kipfilet uit het fruitwater en voeg 1 liter van het fruitwater toe aan de tomatensoep, maak eventueel nog even glad met een staafmixer en breng aan de kook
voeg de noodles toe en laat de tomatensoep 3-5 minuten zachtjes koken, snijd intussen de kipfilet in blokjes
serveer de echte Chinese tomatensoep met de kipblokjes en de bosui