Een heerlijke paella mixta met kippendij en zeevruchten
Voorbereiding: 15 minmin
Bereiding: 25 minmin
Totaal: 40 minmin
Porties: 4personen
Dit heb je nodig
1paprikarode
1paprikagroene
300grkipdijfiletbiologisch
1ui
2tenenknoflook
1peperSpaanse
2elolieom in te bakken
0,05grsaffraan
1tlkurkuma
250grzilvervliesrijst
400grtomatenblokjesblikje
1Lvisbouillon
200grdoperwtendiepvries
450grzeevruchten mixdiepvries
30grpeterselievers
2citroenbiologisch
3elolijfolieextra vergine
Zo maak je het
snijd de paprika's in dunne reepjes en de kipdijfilet in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook en de Spaanse peper fijn (verwijder de pitjes)
bak de kippendij ongeveer 5 minuten in een beetje olie en leg apart
bak de paprikareepjes zo'n 5 minuten in dezelfde pan en leg apart
fruit de ui, knoflook en peper in een beetje olie en voeg vervolgens de saffraan, kurkuma en de rijst toe, schep op
voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng aan de kook
laat de rijst zo'n 15 minuten koken met de deksel op de pan, je hoeft niet te roeren. Zie je dat er te weinig vocht is, voeg dan nog een beetje water toe
snijd intussen de peterselie fijn en de citroenen in partjes
schep de doperwten, paprika, kipdijfilet en zeevruchten voorzichtig door de rijst, doe de deksel weer op de pan en laat nog 5 minuten goed verwarmen zodat de zeevruchten goed warm zijn
maak de paella af met een beetje extra vergine olijfolie, de peterselie en schijfjes citroen