Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot van spitskool met oude kaas en gebakken tempeh
Heerlijk en verrassend lekker
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
spitskool
2
tl
kerriepoeder
100
gr
oude kaas
De Rotterdamche oude is een aanrader
200
gr
tempeh
500
gr
aardappelen
kruimig
2
el
Ketjap manis
2
el
sesamolie
4
el
rijstolie
1
klontje
roomboter
Zo maak je het
Sijd de tempeh in kleine blokjes en vervolgens in plakjes
Doe de tempeh in een bakje en giet er de ketjap en sesamolie overheen en laat marineren (af en toe even omscheppen)
Schil en kook de aardappelen gaar in ruim water met een beetje zout
Snijd ondertussen de spitskool in de lengte doormidden en verwijder het bittere middenstuk en de steel.
Snijd de spitskool in de lengte in plakken en vervolgens van voor naar achter zodat je kleine stukjes krijgt
Zet een pan op het vuur en verwarm hierin een scheutje rijstolie
Bak op hoog vuur de spitskool totdat deze zacht is en een beetje begint te verkleuren aan de randen
Giet de aardappelen af, doe er een klontje roomboter doorheen en stamp tot een puree
Voeg de gebakken spitskool toe en de kerrie en schep door elkaar
Snijd de oude kaas in kleine blokjes en schep door de stamppot
Voeg opnieuw een scheutje rijstolie in de pan en bak hierin op matig vuur onder regelmatig keren de stukken tempeh goudbruin.
Serveer de stamppot met de tempeh