Gevulde zoete aardappel met gorgonzola en spinazie
Heerlijk bijgerecht dat zeker op een culinair avondje niet misstaat
Voorbereiding: 20 minmin
Bereiding: 1 uuruur
Totaal: 1 uuruur20 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
300GrZoete aardappel1 per persoon
50GrGorgonzola Mild
100GrSpinazieJong klein blad
20GrPijnboompitten
PeperNaar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Plaats de zoete aardappels op een rooster in de oven en gaar ze voor 60 minuten
Snijd als de zoete aardappels in de oven staan de spinazie grof (zodat je geen draden krijgt)
Laat de spinazie in een droge pan zonder olie of boter slinken en zet apart
Roostervervolgens in een droge pan de pijnboompitten goudbruin
Snijd de zoete aardappels doormidden als deze gaar zijn
Leg ze met de vruchtvlees kant naar beneden op een snijplank en schuif voorzichtig het schilletje van de aardappel (deze moet een beetje losgekomen zijn in de oven
Leg de schillen te drogen op het rooster buiten de oven
Doe het vruchtvlees van de zoete aardappel in een ruime kom
Voeg de geslonken spinazie toe en stamp goed door elkaar
Voeg de pijnboompitten toe en brokkel de gorgonzola boven de schaal en schep door elkaar
Vul de halve bootjes van zoete aardappel schil en serveer direct. De schil kun je gewoon eten.