Gevulde zoete aardappel met gorgonzola en spinazie

Heerlijk bijgerecht dat zeker op een culinair avondje niet misstaat
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 1 uur
Totaal: 1 uur 20 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 300 Gr Zoete aardappel 1 per persoon
  • 50 Gr Gorgonzola Mild
  • 100 Gr Spinazie Jong klein blad
  • 20 Gr Pijnboompitten
  • Peper Naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Plaats de zoete aardappels op een rooster in de oven en gaar ze voor 60 minuten
  • Snijd als de zoete aardappels in de oven staan de spinazie grof (zodat je geen draden krijgt)
  • Laat de spinazie in een droge pan zonder olie of boter slinken en zet apart
  • Roostervervolgens in een droge pan de pijnboompitten goudbruin
  • Snijd de zoete aardappels doormidden als deze gaar zijn
  • Leg ze met de vruchtvlees kant naar beneden op een snijplank en schuif voorzichtig het schilletje van de aardappel (deze moet een beetje losgekomen zijn in de oven
  • Leg de schillen te drogen op het rooster buiten de oven
  • Doe het vruchtvlees van de zoete aardappel in een ruime kom
  • Voeg de geslonken spinazie toe en stamp goed door elkaar
  • Voeg de pijnboompitten toe en brokkel de gorgonzola boven de schaal en schep door elkaar
  • Vul de halve bootjes van zoete aardappel schil en serveer direct. De schil kun je gewoon eten.