Maak je Paastafel compleet met deze heerlijke en voedzame wortel snack
Voorbereiding: 20 minmin
uitharden in de koelkast 4 urenuren
Porties: 8stuks
Dit heb je nodig
50grpompoenpitten
30gramandelen
30grwalnoten
1ellijnzaad
130grwinterpeen
10dadelsgedroogd, zonder pit
1tlspeculaaskruiden
1snufzeezout
1elkokosoliegesmolten
120grpure chocolade85% cacao
Zo maak je het
optioneel: bak de pompoenpitten in een droge pan lichtbruin
hak de pompoenpitten, walnoten en amandelen en doe ze samen met het lijnzaad in een keukenmachine en vermaal
schraap de wortel, was hem en rasp hem fijn, houd 1 el geraspte wortel apart
hak de dadels grof en voeg ze samen met de geraspte wortel (houd 1 el apart), de speculaaskruiden en zeezout, toe aan de noten, vermaal tot je een plakkerig geheel hebt, dit kan nog een beetje kruimelig zijn
doe het mengsel in een kom, voeg de gesmolten kokosolie toe en kneed met je handen tot een bal, vorm hier kleine balletjes van
breek de chocolade in blokjes en smelt ze au bain marie
rol de carrot cake balletjes door de gesmolten chocolade en haal ze eruit met een lepel, leg de truffels op een bordje
leg op iedere truffel een beetje geraspte wortel en laat de no bake carrot cake truffels 4 uur uitharden in de koelkast